Volledig scherm
© Gemeente Enschede

Twijfel over fietsbrug langs Euregioweg in Enschede: 'Veel geld voor kleine groep mensen'

ENSCHEDE - Het Euregio Bedrijvenpark moet beter bereikbaar worden met de fiets. De oplossing: een fietsbrug over het spoor langs de Euregioweg, die op hoogte aansluit op de bestaande fietsbrug van de Oosterstraat. Totale kosten: 2,5 miljoen euro. Een deel van de gemeenteraad twijfelt over de besteding van het geld.

De gemeenteraad moet zich op 19 december uitspreken over het plan. Niet alle politieke partijen zijn al overtuigd, bleek deze week tijdens de vergadering van de stadsdeelcommissie Oost. SP-fractievoorzitter Maxim van Luttikhuizen: "Hoeveel mensen maken er gebruik van? Als het er 100 zijn die de fiets pakken in plaats van de auto, kost de brug 30.000 euro per fietser."

Twijfel
Ria van der Veen (EnschedeAnders) was het daarmee eens. "Dit is enorm veel geld voor iets dat weinig gebruikt gaat worden." PvdA-fractievoorzitter Laurens van der Velde uitte eveneens twijfels. "We hebben de motie destijds mede ingediend. Nu vraag ik me af of je zoveel geld moet verspijkeren aan een schakel die slechts een lage prioriteit heeft in het fietsnetwerk."

Bereikbaarheid
Belinda van Oenen, voorzitter van de Vereniging Euregio Bedrijvenpark, benadrukte nog eens hoe slecht het park nu bereikbaar is. "We zijn het grootste bedrijventerrein van Enschede. Nu zijn de fietsroutes heel onlogisch en onveilig. In het donker helemaal."

Volgens wethouder Jeroen Hatenboer verwacht de gemeente op termijn zo'n 1.000 fietsers per dag op de brug, zeker als deze in de toekomst aansluit op de fietssnelweg F35 tussen West-Twente en Duitsland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.