Femke NIjboer
Volledig scherm
PREMIUM
Femke NIjboer © Carlo ter Ellen

Universitair docent Femke Nijboer uit Enschede: ‘Corona leert dat ons leven niet maakbaar is’

ENSCHEDE - Hoe zal ons leven er na corona uitzien? In een reeks verhalen verkennen we wat precies dat nieuwe normaal wordt. Welke veranderingen zal onze samenleving straks zijn ondergaan? Vandaag deel 6: Femke Nijboer, universitair docent aan de opleiding Creatieve Technologie van de Universiteit Twente. „Bij een corona-app ruilen we privacy in voor de illusie van veiligheid.”

Femke Nijboer, geboren in 1979 in Almelo

Universitair docent Universiteit Twente aan opleiding Creatieve Technologie. Bestuurslid van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS), die zich onder meer inzet voor kinderen in de verdrukking in coronacrisis. Samen met hersenletselpatiënt Paul Trossèl spreker over life events, veerkracht en het vinden van nieuw evenwicht.

Opleiding: Psychologie aan Rijksuniversiteit Groningen. Gepromoveerd aan Karl-Eberhard Universität Tübingen.

Alleenstaand, een dochter van 7 en een zoon van 6.

Hoe gaat het in de veranderende wereld?
„Wisselend. Positief is dat de crisis me aanspoort tot nieuwe dingen bedenken. Het is mooi om te zien dat ik hierin niet de enige ben. Corona stimuleert de maatschappij. Collectief zie je voor het eerst sinds lange tijd weer geestdrift. Tegelijkertijd heb ik ook lastige momenten. Mijn lessen en onderzoeksprojecten aan de UT lopen door en mijn kinderen zijn ook veel thuis. Ze gaan pas sinds deze week weer twee dagen naar school.” 

„Dit alles bij elkaar geeft soms een opgejaagd gevoel, omdat ik voor mijn gevoel naar alle kanten tekortschiet. Naar de kinderen, naar mijn studenten en naar de rest van mijn werk. Ik moet milder zijn voor mezelf.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.