Volledig scherm
Hannover Messe is met 6000 bedrijven uit 70 landen de grootste innovatie- en technologiebeurs ter wereld. © AFP

Universiteit Twente en Hannover Messe als inspiratiebron voor techniek

ENSCHEDE – Ruim 550 havo- en vwo-leerlingen nemen maandag en dinsdag deel aan de tweedaagse Hannover Messe Challenge van de Universiteit Twente. 

Na eerst een dag met lezingen, bezoeken aan laboratoria en start-ups exposities op de campus in Enschede, wordt dinsdag de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld bezocht.

Scholieren

Drie jaar geleden begon de Hannover Messe Challenge van de UT als een regionaal evenement om leerlingen te interesseren voor techniek. Dat sloeg zo aan dat nu voor de eerste keer de deelname ook is opengesteld voor scholieren uit andere delen van het land.

550 deelnemers

Van de 550 deelnemers komt de helft van scholen in Twente. „Het is bedoeld ze kennis te laten maken met allerlei technische studies en innovaties, maar ook om ze op de beurs te laten zien hoe bedrijven het in de praktijk toepassen”, aldus een van de organisatoren.

Nobelprijswinnaar

Tijdens de Science Day van maandag worden tal van activiteiten aangeboden. Lezingen zijn er onder andere van prof. dr. Ir. Dave Blank over nanotechnologie, van prof. dr. Mardelon Maurice over medische celbiologie en van Nobelprijswinnaar scheikunde prof. dr. Ben Feringa. De deelnemende scholieren overnachten op de campus en vertrekken dinsdagmorgen met bussen naar Hannover. Daar presenteren zich op de beurs 6000 bedrijven uit zeventig landen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.