Volledig scherm
© Nedap University

Universiteit Twente en Nedap leggen structurele samenwerking vast

ENSCHEDE – Ook de komende jaren kunnen bètastudenten de speciale opleiding tot software developer volgen die wordt aangeboden door Nedap University. Nedap besloot in 2015 de krachten te bundelen met de UT en een eigen opleidingsinstituut op te richten.

Deze opleiding is opgericht om te voldoen aan de vraag van het bedrijfsleven naar hoogopgeleide technisch specialisten. Wat dit opleidingsconcept uniek maakt, is dat de ‘studenten’ uit het bedrijfsleven integraal modulair universitair onderwijs volgen tussen de reguliere voltijdstudenten. Na een succesvolle pilot is deze maand een nieuwe lichting studenten gestart.

Unieke combinatie theorie en praktijk
Theo Toonen, decaan aan de UT: ‘Het is onze overtuiging dat elke universiteit oog moet hebben voor wat er leeft in de samenleving en wat de behoeften van het bedrijfsleven zijn. Nedap University is een unieke kruisbestuiving tussen theorie en praktijk. Een mooi praktijkvoorbeeld van hoe UT Professionals Learning & Development ziet. Het is dan ook onze intentie om ieder jaar een nieuwe groep van start te laten gaan.”

Geert Hollander, directeur van Nedap Staffing Solutions en initiatiefnemer van Nedaps opleidingsinstituut: “We wilden een opleiding neerzetten die zich onderscheidt van de reguliere traineeships, een opleiding die de kwaliteit van een academische studie combineert met het direct toepassen in het eigen werkveld. Met Nedap University hebben we een bijzondere mix gevonden.”

Nedap University
Nedap University biedt technische academici die aantoonbare potentie hebben een software developer op het hoogste niveau te worden, maar niet over een 100% passende opleiding beschikken een plek. Zij treden direct in dienst van Nedap en volgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en specialisten van Nedap dit talent op.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.