Universiteit Twente haalt veel geld op voor onderzoek

ENSCHEDE - De Universiteit Twente krijgt miljoenen aan Europese subsdidies om veertien onderzoeksprojecten te doen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

Het Centrum voor Telematica en Informatie Technologie (CITT) van de universiteit heeft ‘extreem goed gescoord’ met 5,7 miljoen euro voor onderzoek. Het CITT diende 45 projecten in, waarvan er twaalf werden gehonoreerd. Volgens zakelijk directeur Iddo Bante van het CITT is dit slagingspercentage van 27 procent erg hoog, gezien de grote concurrentie onder Europese onderzoekscentra.

Onderzoekster Vanessa Evers van de vakgroep Human Media is de topscoorder binnen de UT. Zij heeft voor drie projecten geld gekregen. Deze projecten gaan over sociale systemen, computersystemen die interactie met mensen aangaan.

Behalve de Europese subsidies heeft de UT ook geld gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Onderzoekers van de vakgroep Onderwijskunde en het instituut IGS gaan langere tijd in kaart brengen welke invloed innovatie heeft op de interactie tussen werkenden binnen een team.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.