De Usseler Es ontstond uit de eeuwenlange samenwerking van de mens met natuur en landschap. Eerdere plannen met het gebied leverden veel weerstand op.
Volledig scherm
PREMIUM
De Usseler Es ontstond uit de eeuwenlange samenwerking van de mens met natuur en landschap. Eerdere plannen met het gebied leverden veel weerstand op. © Carlo ter Ellen

Usseler Es blijft behouden en moet een proeftuin worden voor natuur en kringlooplandbouw

ENSCHEDE - De Usseler Es blijft voor een heel groot deel behouden in de huidige staat. Maandagavond stemde de Enschedese raad unaniem in met het plan om natuurbehoud en kringlooplandbouw voorrang te geven ten faveure van bedrijfspanden en kantoren in het westelijk deel van de Usseler Es. 

 1. Een e-bike aanschaffen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  Een e-bike aanschaf­fen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  EIBERGEN – Fietsen en wandelen zijn populair in coronatijd. De huidige crisis heeft fietsenwinkel Profile Bleumink in Eibergen geen windeieren gelegd. „Wij varen eigenlijk wel bij corona”, zegt medewerker Wouter Emsbroek als hij terugblikt op het afgelopen jaar. Het is tegelijkertijd een wrange constatering. Want Bleumink voelt mee met de noodlijdende ondernemers, die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Wereldwijd al meer dan miljard mensen ingeënt
  Play

  Wereldwijd al meer dan miljard mensen ingeënt

 2. Arnold Bruggink te gast in De Ballen Verstand: 'Ik ben groot fan van Wormuth'
  Play

  Arnold Bruggink te gast in De Ballen Verstand: 'Ik ben groot fan van Wormuth'

Enschede e.o.