UT-docent Fons Wijnhoven waarschuwt: de grenzen van het internet raken in zicht.
Volledig scherm
PREMIUM
UT-docent Fons Wijnhoven waarschuwt: de grenzen van het internet raken in zicht. © Gijs van Ouwerkerk

UT-docent waarschuwt: ‘Te weinig stroom voor internet, de grens komt in zicht’

ENSCHEDE - Er dreigt een einde te komen aan onbeperkt internetten. De reden? Er is niet genoeg stroom om de enorme hoeveelheid dataverkeer op gang te houden. Universitair docent Fons Wijnhoven van de Universiteit Twente vindt dat de overheid maatregelen moet nemen.

 1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

  Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

  De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een Tubantia-profiel Ik heb geen Tubantia-profiel Ik weet niet of ik een Tubantia-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een Tubantia-profiel Ik heb geen Tubantia-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139970
 2. Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en inseminatiespuiten in de plastic container proppen
  PREMIUM
  column

  Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en insemina­tie­spui­ten in de plastic container proppen

  Het zorgt vaak voor ruzie en een moeder-is-de-boemangevoel. Afvalscheiding. Met weemoed denk ik terug aan de tijd, ik schat vijftien jaar geleden, dat ik heel gemakkelijk alles in een grote grijze afvalbak mikte en overging tot de orde van de dag. Toen ik in die tijd een directeur van Twente Milieu interviewde die zei: ‘Afval is een grondstof’, dacht ik: die man is koekoek.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.