UT dreigt stekker uit zonneauto te trekken

ENSCHEDE (ANP) – De zonneauto van het Solar Team Twente moet de volgende editie van de World Solar Challenge in Australië winnen. Gebeurt dat niet, dan trekken de Universiteit Twente (UT) en de hogeschool Saxion zich terug uit het project.

„Het is in feite alles of niets”, zegt een woordvoerder van de UT vrijdag. „We gaan nog een keer voor de winst en stoppen daar veel extra energie en aandacht in, plus een stukje power uit de regio. Lukt het niet, dan is het afgelopen.”

Studenten die meedoen aan de World Solar Challenge, die om het jaar wordt verreden dwars door Australië, werken ongeveer twee jaar aan het project. Ze maken daarvoor zelf een auto die uitsluitend op zonne-energie rijdt.

Het Twentse team heeft al vijf keer meegedaan aan de World Solar Challenge en eindigde vorig jaar op de derde plek. Het was voor het eerst dat ze het podium haalden. Het team uit Delft is succesvoller: dat werd al vier keer eerste en een keer tweede.

„Deelnemen is belangrijk, net als winnen. Ook voor de uitstraling van de universiteit en de sponsoren”, zei Victor van der Chijs, bestuursvoorzitter van de UT, vrijdag. Hij roept de andere sponsoren op om dit jaar een extra duit in het zakje te doen.

De studenten achter het team zijn optimistisch. „De winst halen moet mogelijk zijn”, zei Koen Sedee van het Solar Team Twente. „We gaan ons nu helemaal richten op de komende editie, we gaan wat moois neerzetten.”

De Universiteit Twente stopt per editie ongeveer 60.000 euro in het project, Saxion iets minder. Daarnaast werken ook nog eens veel sponsoren uit de regio mee.

De eerstvolgende World Solar Challenge is in 2015.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.