Volledig scherm
© Ivo Kruger

UT en Saxion niet bij top masteropleidingen (audio)

ENSCHEDE - De UT en Saxion komen niet voor in het lijstje van de twintig beste masteropleidingen van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2017 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden.

De UT scoort in de gids wel tien heel goede masteropleidingen, beoordeeld met meer dan 70 punten. Saxion heeft slechts één master die eruit springt. De gids is bij de beoordelingen afgegaan op zowel experts als studenten.

Een masteropleiding is een opleiding van een à twee jaar, bovenop de bachelor, die in het hbo vier jaar duurt en op de universiteit drie jaar. De best beoordeelde master volgens de gids is HBO Autonome Beeldende Kunst van Artez in Arnhem, die maar liefst 106 punten scoort.

Geo-information Science and Earth Obeservation
De best beoordeelde UT-master, met 82 punten, is de opleiding Geo-information Science and Earth Obeservation. De gids zegt daarover: 'Overweeg je een master geo-informatie? Dan heb je geluk. Alle vier de opleidingen zijn oké en Wageningen en Enschede zijn top.'

Opmerkelijk is dat de grote trots van de UT, nanotechnologie, het qua master niet haalt bij de grote concurrent. De Rijksuniversiteit Groningen scoort hier maar liefst 96 punten, waartegen de 72 punten voor de UT-master wat mager afsteken. Tegenover de tien goede masters staan ook drie onvoldoendes: health sciences, psychology en public administration.

Saxion
Bij Saxion is alleen de master Leren en Innoveren beoordeeld met 74 punten: alle anderen scoren 70 of lager. De enige onvoldoende daar is voor Educational Leadership in de sector Onderwijsvernieuwing, met 54 punten. Overigens heeft een groot deel van de Saxion-masters helemaal geen score omdat er geen studentbeoordelingen zijn.

Enschede FM sprak met Rob Admiraal, directeur dienst en communicatie bij het Saxion. Beluister het interview hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.