Volledig scherm
© Ivo Kruger

UT en Saxion niet bij top masteropleidingen (audio)

ENSCHEDE - De UT en Saxion komen niet voor in het lijstje van de twintig beste masteropleidingen van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2017 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden.

De UT scoort in de gids wel tien heel goede masteropleidingen, beoordeeld met meer dan 70 punten. Saxion heeft slechts één master die eruit springt. De gids is bij de beoordelingen afgegaan op zowel experts als studenten.

Een masteropleiding is een opleiding van een à twee jaar, bovenop de bachelor, die in het hbo vier jaar duurt en op de universiteit drie jaar. De best beoordeelde master volgens de gids is HBO Autonome Beeldende Kunst van Artez in Arnhem, die maar liefst 106 punten scoort.

Geo-information Science and Earth Obeservation
De best beoordeelde UT-master, met 82 punten, is de opleiding Geo-information Science and Earth Obeservation. De gids zegt daarover: 'Overweeg je een master geo-informatie? Dan heb je geluk. Alle vier de opleidingen zijn oké en Wageningen en Enschede zijn top.'

Opmerkelijk is dat de grote trots van de UT, nanotechnologie, het qua master niet haalt bij de grote concurrent. De Rijksuniversiteit Groningen scoort hier maar liefst 96 punten, waartegen de 72 punten voor de UT-master wat mager afsteken. Tegenover de tien goede masters staan ook drie onvoldoendes: health sciences, psychology en public administration.

Saxion
Bij Saxion is alleen de master Leren en Innoveren beoordeeld met 74 punten: alle anderen scoren 70 of lager. De enige onvoldoende daar is voor Educational Leadership in de sector Onderwijsvernieuwing, met 54 punten. Overigens heeft een groot deel van de Saxion-masters helemaal geen score omdat er geen studentbeoordelingen zijn.

Enschede FM sprak met Rob Admiraal, directeur dienst en communicatie bij het Saxion. Beluister het interview hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.