Volledig scherm
Arjen Hoekstra. © Carlo ter Ellen DTCT

UT-hoogleraar Arjen Hoekstra (52) onverwacht overleden

ENSCHEDE - UT-professor Arjen Hoekstra is maandagavond op 52-jarige leeftijd onverwacht overleden. Zo laat UToday, het nieuwsmedium van de universiteit, weten. Hoekstra werd onwel op de fiets op de weg terug van zijn werk naar huis. 

De hoogleraar waterbeheer stond wereldwijd bekend als bedenker en expert van de watervoetafdruk: de hoeveelheid water die we gebruiken voor onze goederen en diensten. 

Beurs voor onderzoek

In het voorjaar sleepte Hoekstra een beurs van 2,5 miljoen euro aan Europees onderzoeksgeld in de wacht. Daarmee wilde de UT-hoogleraar Arjen Hoekstra een wereldwijd onderzoek doen naar het land- en watergebruik dat nodig is voor de voedsel- en energievoorziening. „Niemand is echt duurzaam, ook ik niet”, vertelde hij in een groot interview in deze krant destijds. Als voorvechter van het klimaat liep de hoogleraar afgelopen september mee tijdens de wereldwijde klimaatstaking in Den Haag.

Hoekstra werd geboren in Delft. Hij studeerde cum laude af op civiele techniek en promoveerde op beleidsanalyse, beide aan de TU Delft. Sinds 2016 was Hoekstra ook visiting professor aan Lee Kuan Yew School of Public Policy in Singapore.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.