Volledig scherm
Student Union-voorzitter Jeroen Bos onthult de naam en logo van INCUBASE, de nieuwe werkplek in de Bastille op de campus, tijdens de Entrepreneurial Challenge op de UT. © Frans Nikkels

UT opent Incubase: hulp aan startende ondernemers met 100 werkplekken

ENSCHEDE - Om ondernemerschap bij studenten te stimuleren en startende ondernemers te helpen, opent de Universiteit Twente op 1 november Incubase. Een bedrijf dat nieuwe bedrijven helpt met starten en groeien. Bijvoorbeeld door trainingen en werkruimte aan te bieden.

Incubase komt in het hart van de universiteitscampus, in het gebouw Bastille. Een ruimte van 700 vierkante meter waar ongeveer honderd werkplekken komen. Beginnende ondernemers kunnen daar gebruik van maken en als ze al wat verder zijn met hun onderneming voor een lage prijs voor een periode van bijvoorbeeld een maand of een jaar een ruimte huren.

Incubase is een initiatief van Student Union, Universiteit Twente en Novel-T. Die laatste begeleidt al op verschillende manieren start-ups. Volgens Roos de Vries van Student Union zit de toegevoegde waarde van Incubase vooral in de fysieke locatie. „We hebben nu echt een plek waar start-ups terecht kunnen. Ook studenten met alleen nog maar een algemeen idee kunnen bij Incubase terecht en krijgen hulp bij de eerste stappen.”

Novel-T is al actief als aanjager van innovatieve bedrijven in Twente en speelt een centrale rol in Incubase. Zo biedt Novel-T een startprogramma aan voor UT-studenten en begeleidt Novel-T de studenten van idee naar start-up.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.