Volledig scherm
PREMIUM
Femke van Stratum: "Het stelt hulpverleners gerust om te weten dat de dakloze de koude nacht zal doorkomen." © Lars Smook

UT-studente Femke van Stratum: 'Sheltersuit doet dakloze én hulpverlener goed'

ENSCHEDE - Het is verstandig professionals uit de hulpverlening te betrekken bij het uitdelen van sheltersuits. Zij kunnen goed beoordelen wie zo'n beschermend pak echt nodig heeft en kunnen bijhouden wie er een heeft gehad. Daarmee wordt bijvoorbeeld voorkomen dat pakken worden doorverkocht. Het pak zelf is hoe dan ook een uitkomst voor mensen die wel buiten moeten blijven.

De stichting Sheltersuit kan het onderzoek van Femke van Stratum goed gebruiken in gesprek met de Federatie Opvang Daklozen, die niet van de suits is gecharmeerd. De federatie, waaronder Leger des Heils en Humanitas vallen, vreest dat het middel ertoe leidt dat meer mensen op straat verblijven dan nodig is.

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.