Volledig scherm
© ANP

Vak van leerkracht wordt loodzwaar

ENSCHEDE - Werkdruk voor leerkracht neemt toe. De komst van passend onderwijs versterkt dit. Net als de stille bezuinigingen en grote klassen.

Twintig jongens en zestien meisjes, samengepakt in een klaslokaal. Onder hen is Lars met ADHD, Bilel met een taalachterstand, Maurits die lijdt aan een vorm van autisme en Carlijn die dyslectisch is. Wie droomt van een baan als meester of juf, moet zich nog eens achter de oren krabben. De werkdruk van leerkrachten in het (basis)onderwijs is hoog en wordt alleen maar hoger. Onderwijsvakbond AOb spreekt zijn bezorgdheid over de ontwikkelingen uit. „Het vak van leerkracht is zwaar.” Lesgeven anno 2013 vereist specifieke vaardigheden, zegt Cathy van Tuijl, lector aan de pabo Hengelo. „Een leerkracht moet niet alleen pedagogisch onderlegd zijn maar ook goed kunnen managen. Anders red je het niet.” Dinsdag werden bij de Tweede Kamer 46.000 handtekeningen aangeboden tegen de overvolle klassen.

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag.

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.