Sheltersuit-oprichter Bas Timmer deelt sheltersuits uit aan daklozen in Amerika
Volledig scherm
PREMIUM
Sheltersuit-oprichter Bas Timmer deelt sheltersuits uit aan daklozen in Amerika © Tony Docekal

Van Enschede naar New York: oprichter Sheltersuit wil wereldwijd impact maken

ENSCHEDE - Wereldwijde impact maken met zijn ontwerpen, Bas Timmer (28) van Stichting Sheltersuit uit Enschede komt steeds dichterbij dat doel. Eind deze week vertrekt hij naar New York waar hij aandacht vraagt voor de daklozenproblematiek en warmte hoopt te verspreiden.

“Deze kans moest ik pakken”, vertelt een gemotiveerde Timmer. Hij doelt op een uitnodiging van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om deel te nemen aan de Smart Cities missie naar New York. Een missie onder leiding van de Minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, die Nederlandse initiatieven promoot en helpt deze te integreren in Amerikaanse steden. De sheltersuits van Timmer, wind- en waterdichte pakken voor daklozen, vallen onder de categorie ‘social design’. “Ze willen graag laten zien dat Nederland ook op sociaal gebied haar steentje bijdraagt”, licht de Enschedeër zijn deelname toe. Hij is gevraagd om op een vijfdaagse conferentie in de miljoenenstad te praten over zijn werk. En dat doet hij maar al te graag: “Tussen al die multinationals en wolkenkrabbers leven duizenden mensen op de straat. Ik wil daar aandacht voor vragen.”

  1. Enschedese Anouk (19) keek vol schaamte naar zichzelf in Dream School: ‘Dat meisje wil ik niet meer zijn!’
    PREMIUM
    Video

    Enschedese Anouk (19) keek vol schaamte naar zichzelf in Dream School: ‘Dat meisje wil ik niet meer zijn!’

    ENSCHEDE - De Enschedese Anouk van Sonsbeek (19) uit het televisieprogramma Dream School heeft het hart op de tong. Nog steeds, maar de ‘oude Anouk’ is weg. Het populaire tv-programma van de NTR veranderde haar voorgoed. In Dream School proberen voortijdige schoolverlaters hun leven weer op de rit te krijgen. Dat is bij Anouk gelukt. „Dat meisje wil ik niet meer zijn”, zegt ze.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.