Volledig scherm
Voor de rijtjeswoning van Sarah Kolenberg aan de Tubantiastraat in Enschede werden enkele dagen na haar dood bloemen en kaartjes neergelegd. © Bert Janssen

Van moord op Enschedese Sarah verdachte Jayson D. langer vast

ENSCHEDE – Het voorarrest van Jayson D. is met negentig dagen verlengd. De 48-jarige man uit Enschede wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Sarah Kolenberg.

De 40-jarige Sarah werd zondag 27 augustus door twee vriendinnen levenloos gevonden in haar woning aan de Tubantiastraat. Ze was niet meer aanspreekbaar, opgeroepen hulpverleners konden niets meer voor haar doen.

De verdachte Jayson D. werd twee dagen later aangehouden. Tussen D. en Sarah speelde volgens vriendinnen van het slachtoffer een liefdesrelatie.

  1. Stationszanger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in
    Video

    Stations­zan­ger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in

    Stationszanger Hans Jansen trok dinsdag door het land om op alle stationspiano's te spelen. Het gemaakte schema voor zijn recordpoging verliep uitstekend, tot na het optreden in Arnhem een trein met pech roet in het eten gooide. De Zwollenaar besloot last-minute het optreden in Enschede af te blazen en pakte de trein naar Zwolle om de drie resterende optredens nog te kunnen verzorgen. De Stentor sprak daags na de recordpoging met de Zwollenaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.