Volledig scherm
PREMIUM
In een douche-wc zit een uitschuifbaar sproeiertje, dat een warm straaltje water in je anus spuit © Getty Images/iStockphoto

Van vegen naar sproeien: douche-wc steeds populairder in Twente

ENSCHEDE - De douche-wc wordt steeds populairder. Medisch specialisten van het ziekenhuis ZGT juichen dat toe, maar waterschap Vechtstromen, dat verantwoordelijk is voor het reinigen van het afvalwater in deze regio, is er minder blij mee.

Na de ‘grote boodschap’ je achterste reinigen met water, in plaats van wc-papier te gebruiken. In Japan en in veel andere Aziatische landen weten ze al niet meer beter. Vegen met wc-papier is daar niet of nauwelijks meer nodig dankzij de douche-wc. In zo’n wc zit een uitschuifbaar sproeiertje, dat een warm straaltje water tegen je achterwerk spuit. In de luxere versies wordt je achterste vervolgens ook nog droog geföhnd. En dat met een paar drukken op de knop.

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.