Van Veldhuizen: Enschede heeft meer politiemensen nodig

ENSCHEDE - Enschede heeft meer politiemensen nodig om de georganiseerde criminaliteit het hoofd te kunnen bieden. Dat zegt burgemeester Onno van Veldhuizen naar aanleiding van de vondst van vier doden in een bedrijfspand in Enschede. De schietpartij die er heeft plaatsgehad is drugsgerelateerd.

Van Veldhuizen hoopt eind van de week vanuit Den Haag te horen dat de capaciteit in deze regio flink wordt vergroot. Den Haag verdeelt 1.100 extra agenten over het land.

Ligging

Door de ligging aan de grens is volgens Van Veldhuizen Enschede aantrekkelijk voor criminelen. Hij wil de strijd tegen ondermijning volop doorzetten. Hij is blij dat hij meer bevoegdheden heeft om panden te sluiten waar criminaliteit plaatsvindt. Voorwaarde is echter dat de openbare orde gevaar moet lopen. Hij mag geen strafrechtelijke maatregel opleggen, en accepteert die grens.

Daardoor kon hij het pand waar de doden werden gevonden, niet sluiten. Van Veldhuizen vertelde dat hij dat graag had gedaan nadat er eerder doet jaar 17 kilo hennep was gevonden.

Lees alles over de Enschedese liquidatiezaak in ons speciale dossier

Volledig scherm
Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede © Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.