Volledig scherm
PREMIUM
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Vaste klant pleegde overval op slijterij Twekkelerveld in Enschede

ENSCHEDE/ALMELO - Vaste klant Thomas E. (30) maakte altijd grapjes met de eigenaar van de slijterij in het winkelcentrum Twekkelerveld. Tot de Enschedeër op 6 januari dit jaar vermomd met een schroevendraaier in de hand bij de kassa staat. 

Hij maakt stekende bewegingen richting de eigenaar en roept dat hij geld wil. Klanten grijpen in en werken de overvaller de deur uit. Het gaat niet zonder slag of stoot, E. grijpt nog een bierpakket en probeert dat mee te krijgen, deze valt echt kapot. Nadat de politie is gearriveerd, slaan ze de overvaller in de boeien. Zijn vermomming heeft de eigenaar niet voor de gek gehouden en hij kan meteen vertellen wie hem probeerde te beroven. Officier van justitie Alrik Nettenbreijers eiste maandagmiddag anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden tegen overvaller.

  1. Theaterstuk van inburgeraars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’
    Video

    Theater­stuk van inburge­raars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’

    ENSCHEDE - Wethouder Jurgen van Houdt en zo’n 45 inburgeraars zetten afgelopen vrijdag hun handtekening onder een participatieverklaring. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Prismare, georganiseerd door M-Pact, de organisatie die verantwoordelijk is voor Doe Mee in Enschede, en daarmee voor inburgering. Deelnemers vertelden aan de hand van een presentatie iets over hun inburgeringstraject. Acht deden dat in de vorm van een theaterstuk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.