Volledig scherm
PREMIUM
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Vaste klant pleegde overval op slijterij Twekkelerveld in Enschede

ENSCHEDE/ALMELO - Vaste klant Thomas E. (30) maakte altijd grapjes met de eigenaar van de slijterij in het winkelcentrum Twekkelerveld. Tot de Enschedeër op 6 januari dit jaar vermomd met een schroevendraaier in de hand bij de kassa staat. 

Hij maakt stekende bewegingen richting de eigenaar en roept dat hij geld wil. Klanten grijpen in en werken de overvaller de deur uit. Het gaat niet zonder slag of stoot, E. grijpt nog een bierpakket en probeert dat mee te krijgen, deze valt echt kapot. Nadat de politie is gearriveerd, slaan ze de overvaller in de boeien. Zijn vermomming heeft de eigenaar niet voor de gek gehouden en hij kan meteen vertellen wie hem probeerde te beroven. Officier van justitie Alrik Nettenbreijers eiste maandagmiddag anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden tegen overvaller.

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.