De nieuwe Zara heeft volgens de jury van de vastgoedprijs de loop in de binnenstad van Enschede veranderd.
Volledig scherm
De nieuwe Zara heeft volgens de jury van de vastgoedprijs de loop in de binnenstad van Enschede veranderd. © Reinier van Willigen

Vastgoedprijs voor nieuwe Zara in Enschede

ENSCHEDE - De nieuwe Zara in Enschede is winnaar geworden van de Twentse Vastgoed Prijs. Die werd donderdagmiddag uitgereikt in de Grote Kerk in Enschede.

De jury is vooral verrukt over de manier waarop het ontwikkelaar Elizen Vastgoed/3W Real Estate gelukt is om door het nieuwe pand de loop in de binnenstad van Enschede te veranderen. Aan de kant van het Van Heekplein zit de nieuwe Zara maar het pand loopt door tot aan de Langestraat, waar een vestiging van Scotch & Soda de deuren geopend heeft. De nieuwe invulling geeft dat deel van de Langestraat een impuls, nadat deze winkelroute de afgelopen jaren moeilijke tijden doormaakte vanwege de teloorgang van de oude Hofpassage.

Retail

Frans Laarman (l), commercieel directeur van Elizen Vastgoed, het bedrijf dat het nieuwe pand van de Zara ontwikkelde, is blij met de Twentse Vastgoed Prijs.
Volledig scherm
Frans Laarman (l), commercieel directeur van Elizen Vastgoed, het bedrijf dat het nieuwe pand van de Zara ontwikkelde, is blij met de Twentse Vastgoed Prijs. © ERIC BRINKHORST

De Twentse Vastgoed Prijs focust elk jaar op een andere branche. Dit jaar was de retail aan de beurt. Naast de nieuwe invulling van het Hofpassage gebied was er nog een Enschedees project genomineerd: de vijf winkelpanden op de plek van de voormalige Hema aan de Kalanderstraat van Bouwfonds/ IEF Capital. Hier was de jury vooral gecharmeerd van de luxe uitstraling die de winkelgevel heeft gekregen door gebruik van bijzondere materialen en vormgeving.

De derde nominatie was voor het binnenstadsplan van Almelo, ‘Ons Centrum Voor Elkaar’, van ontwikkelaar Urban Interest. Het eerste deel is inmiddels opgeleverd: de 30 appartementen in het voormalige V&D gebouw. Er wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van het Waagplein en het deelgebied Haven-Zuid. Medio 2018 wordt de havenkom teruggebracht in de binnenstad, waarmee het stadsplein weer aan het water komt te liggen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.