Wetswinkel Twente bestaat vijf jaar. Gesprek met voorzitter Elvera Groothalle en medewerker Thijs Jansen van 't Laar. Zij vertellen hoe en waarom ze mensen al jaren kosteloos van juridisch advies voorzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetswinkel Twente bestaat vijf jaar. Gesprek met voorzitter Elvera Groothalle en medewerker Thijs Jansen van 't Laar. Zij vertellen hoe en waarom ze mensen al jaren kosteloos van juridisch advies voorzien. © Frans Nikkels

Veel behoefte aan gratis rechtshulp in Twente: ‘Meeste zaken zijn erg emotioneel’

ENSCHEDE/ALMELO - Vijf jaar na de oprichting heeft Wetswinkel Twente bijna 500 keer juridisch advies gegeven. Over scheidingen, ruzie met de buren, een naderend ontslag of problemen met een huurbaas. "Vaak is het emotioneel en komt pas na een kwartier praten het echte probleem aan de orde."

'Achter een juridische vraag zit vaak een emotioneel persoonlijk verhaal, en het is best heftig om dat te moeten vertellen. Zeker aan mensen die veel jonger zijn dan jezelf. Want wij zijn allemaal een jaar of 20, 22', zegt Thijs Jansen van 't Laar (22), medewerker van de stichting Wetswinkel Twente. Toch blijkt de behoefte aan gratis juridisch advies groot genoeg om over die drempel te stappen: sinds Wetswinkel Twente vijf jaar geleden werd opgericht trokken bijna 500 Twentenaren er aan de bel.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.