Volledig scherm
© Ben Lensink

Veel Duitsers bezoeken KunstenLandschap Lonneker

LONNEKER - Kwam het evenement KunstenLandschap, vaste prik met Pinksteren in en rond Lonneker, zaterdag nog wat rustig op gang, beide pinksterdagen stroomde het publiek massaal toe.

Opvallend was volgens stichtingsvoorzitter Peter Rouwendaal de forse stijging van het aantal Duitse bezoekers ten opzicht van voorgaande jaren. Dat heeft te maken met de Duitse vertaling in de fraai uitgevoerde catalogus en de publiciteitscampagne in Duitsland, denkt hij.

Driedaags feestje

Zondagmiddag al durfde Rouwendaal het aan voor deze 18e editie van het driedaagse evenement een recorddrukte te voorspellen. Het begon zaterdag kalm en rustig. Net als vorig jaar, toen de zaterdag voor het eerst bij de pinksterdagen wer 'aangeplakt'.

Het blijft voor de vele bezoekers nog wennen dat KunstenLandschap een driedaags feestje is geworden. Op eerste en tweede pinksterdag wordt de 'schade' ruimschoots ingehaald, leert de ervaing.

Route

Bij velen zit het nog ingebakken dat de route langs kunst in de openbare ruimte van Lonneker en wijde omgeving alleen beide pinksterdagen is te zien. Nieuw in de 16 kilometer lange route is het stuk door de nieuwe natuur rond het vliegveld. Met onderweg speciaal gemaakt projecten, waaronder een dansvoorstelling en geluidskunst, in hangars.

En zoals altijd wordt de buitenexpositie vergezeld van poezie, muziek en performances.

Linosnede

De route loopt door Lonneker en het fraaie buitengebied naar de omgeving van het vliegveld en de andere kant op richting Enschede waar Museum TwentseWelle meedoet en de omgeving van het vliegveld. Wie dat wil kan onderweg op vijf locaties een afdruk maken van een linosnede die gezamenlijk een kunstwerk vormen, een publieksonderdeel van Elsbeth Cochius.

Op het dorpsplein in Lonneker en bij museum TwentseWelle is een catalogus met routebeschrijving verkrijgbaar. Iedereen krijgt dan tevens een polsbandje om onderweg bij een aantal onderdelen binnen te kunnen komen.

Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.