Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Veel jonge buitenlandse UT-studenten in nood

ENSCHEDE - De Universiteit Twente moet de begeleiding van jonge buitenlandse studenten verbeteren. Een op de drie bachelorstudenten van buiten Europa krijgt zozeer psychische en/of medische klachten dat stopzetting van de studie dreigt.  

‘Zeer zorgwekkend’ en ‘onacceptabel’ noemt de Commissie Persoonlijke Omstandigheden (CPO) van de Universiteit Twente (UT) de cijfers. De commissie adviseert over studenten die moeten stoppen met hun studie maar vanwege  ‘bijzondere omstandigheden’ toch door willen. Afgelopen jaar waren er 31 aanvragen van studenten van buiten Europa. Dat is 33 procent van studenten uit  met name Azië en Zuid-Amerika. Bij Nederlandse en Europese studenten is dat 8 procent.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.