Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) ruimen het pluimveebedrijf in Zeewolde. De uitbraak van vogelgriep is reden voor een landelijke ophokplicht.
Volledig scherm
Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) ruimen het pluimveebedrijf in Zeewolde. De uitbraak van vogelgriep is reden voor een landelijke ophokplicht. © ANP

Veel steun in Twente voor onmiddellijke ophokplicht voor pluimvee: ‘Het is voor de kippen hun eigen bestwil’

ENSCHEDE - Het per direct afkondigen van een ophokplicht  voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden krijgt bij regionale kippenhouders veel steun. Hoewel de ontdekte besmetting met vogelgriep ver weg is zien de dierenhouders dit als een verstandige maatregel.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.