Volledig scherm
© Frans Nikkels

Verbod op dragen van defensiespullen voor studenten ROC

 ENSCHEDE/RIJSWIJK - Studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap aan het ROC van Twente mogen voortaan hun rugzak in camouflagekleuren niet meer gebruiken. Dat bevestigde directeur Erik Koldewijn van het College voor Dienstverlening en Gastvrijheid vrijdag.

Uniform
De maatregel volgt op het advies dat het ministerie van Defensie donderdag gaf aan militairen, om niet meer in uniform in het openbaar vervoer te reizen. Het advies werd uitgegeven na een videoboodschap van een Nederlandse jihadstrijder deze week. Die riep op tot ‘een stevige daad’ tegen de Nederlandse overheid.

Aan de Wethouder Beversstraat in Enschede worden ROC-leerlingen klaargestoomd voor een loopbaan bij de krijgsmacht. Zij dragen verplicht een herkenbaar schooluniform, in zwart of donkerblauw, en nemen hun schoolspullen mee in een rugzak die bij het uniform hoort en die een camouflagepatroon heeft.

Oefeningen
Het schooluniform blijft verplicht, maar de rugzak is te herkenbaar als defensie-accessoire, aldus Koldewijn. Leerlingen van het ROC van Twente dragen wel militaire kleding in camouflagekleuren als zij oefeningen doen op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Dat blijft voorlopig zo.Het ROC van Twente is niet de enige opleiding die veiligheidsmaatregelen voor de studenten neemt. Ook het ROC Friese Poort in Friesland en het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein ondernamen actie.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.