Verboden toegang: kijkje op het helikopterdek van het MST

VideoENSCHEDE - „Begin maar vast met nadenken over de betekenis van die H”, zegt Paul Esveldt. De beheerder van het helikopterdek van het ziekenhuis MST stelt ons direct bij aankomst voor een raadsel. „En nee, het is niet Hospital of Helikopter.”

Na ontvangst in de hal van het ziekenhuis lopen we eerst nog over de bekende afdelingen, maar al snel belanden we in een wirwar aan gangen en raken we ons richtinggevoel kwijt. Op een afgelegen plek in het ziekenhuis komen we in een ruimte waar tig complete brandweeruitrustingen hangen. „Een helikopter die landt op het dak van een ziekenhuis betekent voor ons niet alleen urgente zorg, ook de veiligheid is belangrijk”, aldus Paul Esveldt, de beheerder van het helikopterdek van het ziekenhuis MST.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.