Verdacht pakketje op station Enschede blijkt loos alarm

updateENSCHEDE - Er is donderdagmiddag een verdacht pakketje gevonden in een trein op station Enschede. Het bleek om loos alarm te gaan.

Het pakketje werd aan het einde van de middag gevonden in een lege trein. Het desbetreffende perron werd daarop afgezet voor onderzoek door explosievendeskundigen van de politie. Door dat onderzoek reden er tijdelijk geen treinen. NS verwacht dat de treinen vanaf 18.00 uur weer normaal rijden.

Maandag werd er ook een verdacht pakketje onderzocht in een trein op station Enschede. In een intercity-trein werd toen een onbemande koffer aangetroffen. In verband met de situatie in Utrecht nam de politie het zekere voor het onzekere en werd het gehele station ontruimd. Ook toen bleek het om loos alarm te gaan.

Volledig scherm
© Dennis Bakker/NewsUnited
  1. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
    Fotoreeks

    Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

    ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.