Volledig scherm
Still uit televisiefragment. © Opsporing Verzocht

Verdachte aangehouden voor gewapende overval op Enschedese ijzerhandelaar

ENSCHEDE - De politie heeft woensdag 22 mei een verdachte aangehouden voor een gewapende overval op een Enschedese ijzerhandelaar. Het gaat om een 34-jarige inwoner uit Enschede. De overval werd gepleegd op donderdag 17 november 2011. 

Die ochtend, rond 7.15 uur, verliet het destijds 46-jarige slachtoffer zijn woning aan de Steenweg om naar zijn werk te gaan. Bij het instappen van zijn auto werd de man geslagen en uiteindelijk zelfs beschoten met een pistool. Hij werd hierbij in zijn zij geraakt.

Het onderzoek naar deze gewelddadige overval werd onlangs weer geopend. Er werd daarbij gebruik gemaakt van nieuwe forensische technieken. Door deze nieuwe technieken heeft de politie uit sporen op het destijds gevonden mes een DNA-profiel kunnen maken. Ook werd er DNA-materiaal gevonden op een portier van de auto. Dit DNA is waarschijnlijk afkomstig van dezelfde persoon als dat op het mes.

Sms-berichten

Afgelopen week besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Ook werden en ruim 4.500 sms-berichten verstuurd naar mensen die zich destijds in de omgeving van de overval bevonden. Of één van deze tips voor de definitieve doorbraak heeft gezorgd is niet bekend. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.