Volledig scherm
Bij de ontploffing in de Gerststraat kwam Enschedeër Henk Kempers om het leven. © GinoPress B.V.

Verdachte dodelijke vuurwerkexplosie Enschede komt vrij

ENSCHEDE - De man (30) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke explosie tijdens de jaarwisseling in Enschede komt aan het einde van de week vrij. Dat zegt zijn advocate Claudia Lammers, nadat er vanmiddag een beslissing is genomen over de voorlopige hechtenis.

Teun N. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het teweegbrengen van een explosie aan de Gerststraat, maar volgens Lammers zijn daar helemaal geen aanwijzingen voor. Helemaal vrijuit gaat N. echter nog niet. Lammers: „Er is nog geen sepotbeslissing geweest.”

Bij de explosie kwam de 54-jarige Henk Kempers om het leven. Vermoedelijk werd de luchtverplaatsing na de knal hem fataal.

‘Zaak niet afgedaan’

Dat N. wordt vrijgelaten, betekent volgens advocate Lammers niet dat hij de zaak helemaal achter zich kan laten. „De buurman van mijn cliënt is overleden, en hij wordt verdacht van betrokkenheid. Dat is natuurlijk heel zwaar, terwijl hij zelf ook veel verdriet heeft. Het is gewoon een heel trieste zaak.”

Bij de dodelijke explosie knalde ook een aanhanger uit elkaar. Volgens de eerste berichten uit de Gerststraat zou er zwaar vuurwerk op die aanhanger hebben gelegen, maar volgens Lammers klopt dat niet. „Dat blijkt nergens uit. Op de aanhanger lag hout voor in de vuurkorven die in de straat stonden."

‘Jongens renden weg’

Wat er wel in de straat is gebeurd is volgens de advocate niet geheel duidelijk. „Er is wel één getuige die zegt dat ze een harde knal hoorde en daarna twee jongens zag wegrennen. Maar wie dat zijn, en of ze er iets mee te maken hebben, is niet duidelijk. Dat is ook aan de politie.”

De partner van Teun N. verklaarde eerder al tegenover deze krant dat haar man niets met de trieste dood van Kempers te maken had.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.