Volledig scherm
Bij de plek waar Saker werd gevonden ontstond in de dagen daarna een bloemenzee. © Carlo ter Ellen DTCT

Verdachte van Enschedese liquidatie vrijgelaten

ALMELO - De 39-jarige vrouw die ruim twee weken geleden werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Enschedeër Shadi Saker is woensdag vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank in Almelo besliste dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om haar langer vast te houden.

De Enschedese vrouw blijft nog wel verdachte in het onderzoek naar de dood van Saker, die door justitie wordt omschreven als een liquidatie. Dat bevestigt een woordvoerster van de rechtbank. Wat de rol van de vrouw precies zou zijn, maakte justitie tot op heden niet bekend.

Niet verbaasd

De advocaat van de vrouw, Jan Engels, is niet verbaasd over haar vrijlating. "Ze heeft niets met de dood van het slachtoffer te maken, en wil dat ook niet." Engels mag na overleg met zijn cliënte niets zeggen over de zaak, maar verklaart wel dat de vrouw Saker niet persoonlijk kent. 

Op basis waarvan ze is aangehouden, zegt Engels evenmin. "Ik kan bijvoorbeeld ook niets zeggen over of ze in de buurt was, nadat er geschoten is. Het is voor mijn cliënt beter om er niets over te zeggen, want ze heeft er niets mee te maken en dat wil ze ook niet hebben."

Doodgeschoten

Het lichaam van Saker werd eind vorige maand gevonden in zijn zwarte Renault Megane op de kruising Malangstraat, Palembangstraat en de Brinkstraat in de Enschedese wijk Hogeland. Uit onderzoek bleek dat de Syrische Enschedeër is doodgeschoten.

Hoewel in eerste instantie leek dat de dood van de man in verband stond met een reeks eerdere zware incidenten in Enschede, verklaarde de recherche later dat dit niet het geval is.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.