Verdubbeling van aantal meldingen seksueel geweld in deze regio

videoENSCHEDE - Bij het Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek (CSG) meldden zich in 2018 93 slachtoffers van acuut seksueel geweld. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017. Volgens coördinator Margot Vlutters droeg de #MeToo-discussie er aan bij dat meer slachtoffers van aanranding of verkrachting hulp zoeken.

De 93 slachtoffers die zich in 2018 meldden waren in de zeven dagen voor de melding aangerand of verkracht. Behalve deze groep meldden zich nog eens 37 slachtoffers die in een periode langer dan zeven dagen voor de melding waren aangerand of verkracht. Van alle slachtoffers is 43 procent minderjarig.

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.