Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr Raimond Dalenoort , Han Vluttert , Evert Verwey , Laurens Leering © Reinier van Willigen

Vereniging Koninginnedag Lonneker organiseert al 100 jaar festiviteiten: ‘Minder doen en meer feest’

LONNEKER - Vereniging Koninginnedag Lonneker zorgt al 100 jaar voor reuring. „We willen bijdragen aan de saamhorigheid in het dorp.”

Net als tal van andere dorpen en steden gaf Lonneker in 1919 gehoor aan de oproep van koningin Wilhelmina weer jaarlijkse volksfeesten te organiseren. Die waren gestopt tijdens de oorlogsjaren. „Nederland had dan wel weinig van de oorlog meegekregen, maar de blijdschap was in 1918 groot. Er bestond de behoefte de vrijheid te vieren”, zegt voorzitter Evert Verweij van de Vereniging Koninginnedag Lonneker (VKL). Hij voegt lachend toe: „Wel met de bedoeling er een koninklijk tintje aan te geven.”

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.