Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr Raimond Dalenoort , Han Vluttert , Evert Verwey , Laurens Leering © Reinier van Willigen

Vereniging Koninginnedag Lonneker organiseert al 100 jaar festiviteiten: ‘Minder doen en meer feest’

LONNEKER - Vereniging Koninginnedag Lonneker zorgt al 100 jaar voor reuring. „We willen bijdragen aan de saamhorigheid in het dorp.”

Net als tal van andere dorpen en steden gaf Lonneker in 1919 gehoor aan de oproep van koningin Wilhelmina weer jaarlijkse volksfeesten te organiseren. Die waren gestopt tijdens de oorlogsjaren. „Nederland had dan wel weinig van de oorlog meegekregen, maar de blijdschap was in 1918 groot. Er bestond de behoefte de vrijheid te vieren”, zegt voorzitter Evert Verweij van de Vereniging Koninginnedag Lonneker (VKL). Hij voegt lachend toe: „Wel met de bedoeling er een koninklijk tintje aan te geven.”

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.