Volledig scherm
© Fototoma Toma Tudor Photography

Vergissing gemeente: Intratuin Enschede betaalde dwangsom wel degelijk

ENSCHEDE - Tuinspecialist Intratuin heeft 84.000 euro overgemaakt aan de gemeente Enschede. Dat laat de gemeente weten.

Dinsdag meldde een woordvoerder van de gemeente dat het bedrijf een deurwaarder tegemoet kon zien, omdat een dwangsom van 36.000 euro wegens illegaal open zijn op zondag niet was betaald.

Achterstand

Maar nu blijkt heeft het bedrijf het bedrag wel degelijk overgemaakt. Niet alleen dat, ook een tweede dwangsom van 48.000 euro is al betaald, hoewel voor deze boete nog een bezwarenprocedure loopt. „Wegens de vakantieperiode was er een achterstand ontstaan in het nalopen van de bankafschriften”, aldus de gemeentewoordvoerder. „Daarnaast is het bedrag binnengekomen op een andere naam en niet herkend als betaling van Intratuin. Daardoor was het bericht dat de dwangsom betaald is nog niet bekend.”

Verloren

De gemeente heeft excuses aangeboden aan de directie van Intratuin. Wat er gebeurt als het advies van de bezwarencommissie over de 48.000 euro in het voordeel van Intratuin uitpakt, is onduidelijk. Het college kan dan in theorie besluiten de dwangsom in te trekken. Voor de eerste 36.000 euro is dat niet meer mogelijk; deze zaak had Intratuin al verloren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. 100 jaar in Enschede: schildersbedrijf H.Becker & Co
    PREMIUM

    100 jaar in Enschede: schilders­be­drijf H.Becker & Co

    ENSCHEDE - Als 42 jaar geleden in huize Becker een zoon wordt geboren nemen Henk en zijn vrouw Annemiek het zekere voor het onzekere: het kereltje krijgt een naam die met een ‘H’ begint. Want stel dat de telg ooit de zaak overneemt, dan is die ‘H’ handig. Want zolang de schilderszaak bestaat werd die bestierd door een Becker met een voornaam die met een H begint. Oprichter Hein, zijn zoon Hennie en diens zoon Henk. Niet voor niets. De vierde generatie Herald Becker viert volgend jaar dat ze 100 jaar aan de Lipperkerkstraat 135 zitten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.