Volledig scherm

Verhuizing SLO lijkt van de baan

ENSCHEDE - Het vertrek van de SLO naar Utrecht lijkt van de baan. De minister heeft de beslissing uit handen van het huidige bestuur gehaald.

De Stichting Leerplan Ontwikkeling vertrekt voorlopig niet uit Enschede, als een verhuizing naar Utrecht er al van komt. Dat is het meest waarschijnlijke scenario, nadat minister Bussemaker van Onderwijs deze week telefonisch de boodschap van de Tweede Kamer aan het expertisecentrum heeft overgebracht. In ieder geval heeft zij de beslissing over de verhuizing uit handen gehaald van de huidige directeur en Raad van Toezicht. \

Het nieuwe bestuur, dat komend voorjaar aantreedt, zal zich over de omstreden verhuizing moeten buigen. Het is nog maar de vraag wanneer de tweekoppige directie dit op de agenda kan zetten.

Daarmee zal 2017 – het jaar waarin de SLO zich definitief in Utrecht zou moeten vestigen – onhaalbaar zijn. Waarschijnlijk is echter dat de nieuwe directie niet heen kan om de grote weerstand tegen het vertrek uit Enschede, sinds ook de Tweede Kamer zich daar tegen heeft uitgesproken. Mogelijk wordt Utrecht, nu nog een vergaderlocatie, ‘aangekleed’ zodat SLO-medewerkers ook vanuit het midden van het land kunnen werken, schat Jeroen Bron van de ondernemingsraad in.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.