Volledig scherm
Kozijnenhandelaar Van E. werd veroordeeld wegens het niet leveren van kunststof kozijnen waarvoor klanten wel hadden betaald. © Wouter Borre

Veroordeelde kozijnenhandelaar uit Enschede failliet

ENSCHEDE - Prima Kunststof Techniek in Enschede is failliet. Eigenaar André van E. (35) van deze handel in kunststof kozijnen werd in april van dit jaar in Almelo veroordeeld tot twee jaar cel voor grootschalige oplichting. Mr. Arco Blankestijn uit Hengelo is benoemd tot curator.

 Hij moet nog voor 82.000 euro aan schadevergoedingen betalen, maar daar zal door het nu uitgesproken bankroet niets van terecht komen. De Enschedeër tilde vanaf 2010 zeker tien klanten. Hij liet ze in totaal 120.000 euro betalen voor kozijnen en dakkapellen, maar leverde niets. 

Logo's van tv-zenders

Van E. gebruikte een 'wervende folder' om klanten te trekken voor zijn bedrijven. Zo deed hij voorkomen dat zijn kozijnen zouden voldoen aan het politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook drukte hij de logo's van de tv-zenders RTL en SBS op de folder af. Daarmee suggereerde hij volgens het openbaar ministerie dat hij gelieerd zou zijn aan klusprogramma's van deze commerciële zenders.

Opgelicht

Volgens de redactie van het programma Opgelicht opereerde Van E. in het verleden onder onder de namen NL Kozijn Advies, Mave Kunststoftechniek, Vraneberg Ltd, Mcaerde Ltd, Totaal Renovatieplan, Combi-Renovatie, Vitra Bouw en Kozijntechniek, Holland Advies Holding, DGA Bouwpartners, Outlet Kozijnen, Pisteville Ltd, Correct Kozijn, en Holland Advies Holding.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.