Volledig scherm
Winkels dicht, parkeermeters dicht is nu de regel voor betaald parkeren . Dat wordt misschien anders.

Verzet tegen betalen na 19.00 uur

Bewoners van wijken en buurten dicht bij de binnenstad klagen over overlast van parkeerders in hun straten in de avonduren. Betalen voor straatparkeren na 19.00 uur is een oplossing. VVD en PvdA zien vooral del nadelen.

Verkeerswethouder Hans van Agteren ziet geen andere optie, wil hij aan het verzoek van de bewoners tegemoet komen, dan om de tijd van betaald parkeren op straat in sommige buurten te verlengen tot na 19.00 uur. Nu geldt nog overal het systeem: winkels dicht, parkeermeters dicht. Daar van afwijken heeft niet zijn voorkeur. Het zorgt voor onduidelijkheid voor bezoekers van buiten de stad, die hij juist wil voorkomen.

Voor VVD en PvdA is de onduidelijk reden zich (vooralsnog?) tegen een langere duur voor betaald parkeren in enkele straten te verzetten. "Wij willen geen uitzonderingen gaan creëren. We willen juist af van de verschillen," aldus beide partijen, die ook steun krijgen van de ChristenUnie.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.