Volledig scherm
© pixabay

Video | Alcoholverbod in groot deel van Glanerbrug-Zuid

GLANERBRUG - In een groot deel van Glanerbrug-Zuid is het vanaf nu verboden om op openbare plaatsen alcoholhoudende drank te nuttigen. Wie in dit gebied toch wordt betrapt met aangebroken flessen, blikjes of andere verpakkingen met drank kan dus op een boete rekenen.

TV Enschede FM vroeg Glanerbruggers wat ze van de maatregel vinden. Bekijk het hierboven.

Het gaat om het gebied dat wordt omsloten door de Gronausestraat, Willem Barendszstraat, (stukje) Ekersdijk, James Rossstraat, Schackletonstraat, Ouverturestraat en Tolstraat. Alle openbare ruimten binnen deze cirkel worden in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangewezen als drankverbodgebied. Binnen dat gebied zijn een soort hang- en verzamelplekken ontstaan voor jongeren. Specifiek gaat het om de drie basisscholen, het Cruyff Court, jongerencentrum De Hut, zwembad De Brug en de parkeerplaatsen van Albert Heijn en Jumbo.

Onrust
De afgelopen maanden is er veel overlast ervaren van met name oude jongeren (18-plussers) die met hun gedrag, harde muziek, drank en (soft)drugsgebruik voor onrust hebben gezorgd. Geregeld worden op het schoolplein en in zandbakken kapotgeslagen bierflessen aangetroffen. Jongeren werden al regelmatig door de politie gecontroleerd en ook het jongerenwerk is onlangs aangesproken op het hinderlijke gedrag van de jeugd. Tot voor kort kon er echter niet worden opgetreden tegen openbaar drankgebruik en drankbezit, als er op dat moment geen overlast door werd ervaren.

In overleg met de dorpsraad en de politie heeft de gemeente dus het drankverbod ingesteld in Glanerbrug-Zuid. In zes andere delen van de stad geldt al langer zo’n verbod. Dat zijn de wijken City (binnenstad), Lasonder-Zeggelt, Boddenkamp, De Bothoven, het Blijdensteinpark en het gebied rond de Grolsch Veste.

Enschede FM sprak met Bart Scholten, afdeling Communicatie van de Gemeente. Beluister het fragment Hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.