Volledig scherm

VIDEO | 'Ambtenaar met stanleymes in gezicht bewerkt, 2 mannen voortvluchtig'

ENSCHEDE - De Enschedese ambtenaar die maandagmorgen rond 09:00 uur in de omgeving van de Oosterstraat en Telgendijk is aangevallen, is daarbij lichtgewond geraakt, zo meldt de politie. De ambtenaar deed maandag zelf aangifte van zware mishandeling door twee blanke mannen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


Waar de mishandeling uit heeft bestaan, wil de politie niet zeggen. Vanuit een bron bij de bijeenkomst voor medewerkers in het stadskantoor zou blijken dat de ambtenaar 'met een stanleymes is bewerkt in zijn gezicht'. Twee blanke mannen van ongeveer 35 zouden voortvluchtig zijn.

Signalement

De voortvluchtigen worden door politiewoordvoerder als volgt omschreven: één van de twee heeft een grof postuur en heeft in zijn nek een tattoo van een omlijnd hartje. De andere man is tenger en rossig. Ze reden in een Volkswagen Golf. De medewerker van de gemeente kende de twee niet.


'Geen pasjes'

Medewerkers van de gemeente is verteld om zich in ieder geval in stadsdeel Oost niet uit te dragen als iemand van de gemeente Enschede. Dus niet met pasjes zwaaien, niet in vervoersmiddelen van de gemeente rijden.

De ambtenaar verblijft niet in het ziekenhuis. De auto van de ambtenaar is in het kader van de opsporing onderzocht. Of er een relatie tussen de komst van het azc en de mishandeling is, wil de politie niet zeggen.

Iets gespannen sfeer


De sfeer bij de bijeenkomst voor medewerkers was iets gespannen. Er liepen twee beveiligers rond in de hal. Na de
bijeenkomst kregen medewerkers van buitendienst servicecentrum Oost krijgen vrijaf.
Ze mogen niets zeggen tegen de media.
Bijschrift: medewerkers van de gemeente vertrekken naar huis na de voorlichtingsbijeenkomst


Volledig scherm
© Frans Nikkels
Maandagmorgen werd een ambtenaar van de gemeente Enschede neergestoken op de Telgendijk in Enschede. De politie en de gemeente tasten in het duister over de motieven van de daders. Woordvoerder Politie Twente praat over het incident.
Maandagmorgen werd een ambtenaar van de gemeente Enschede neergestoken op de Telgendijk in Enschede. De politie en de gemeente tasten in het duister over de motieven van de daders.
  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.