Volledig scherm
© TV Enschede

Video | Bewoners en politie willen één dag geen inbraken in Enschede

ENSCHEDE - Bewoners van De Bothoven proberen samen met de politie één dag inbrekers uit de wijk te weren. Vrijdag organiseren zij 1 Dag Niet. Van 12:00 tot 00:00 uur zijn er verschillende activiteiten, stands en voorlichtingen rond de watertoren. Het Forensisch Onderzoeksteam van de politie geeft informatie over hun werk na een inbraak.

De reporters van Jij in de Wijk van TV Enschede ging alvast de wijk in met organisator en voorzitter van de wijkraad Daniëlle de Vries en wijkagent Bennie Visschedijk. “Met simpele tips kun je toch een stukje preventie uitoefenen”, aldus wijkagent Visschedijk. “Wat we het meeste herhalen is het denken aan je voordeur als je de woning verlaat. Heel simpel maar daarmee voorkom je al heel veel.”

Het is de vierde keer dat de bewoners de preventiedag organiseren. “Mensen vinden het leuk dat de wijkraad en bewoners 1 Dag Niet samen opzetten”, vertelt De Vries. “De samenwerking tussen bewoners en ondernemers, politie en brandweer is heel goed, heel laagdrempelig. Je hoeft maar iets te vragen en ze staan voor je klaar.”

Wat zijn inbraakgevoelige plekken in de Bothoven? Bekijk de aflevering van Jij in de Wijk hierboven. Voorzitter van wijkraad Bothoven Daniëlle de Vries vertelt op Enschede FM over 1 Dag Niet. Beluister het gesprek hieronder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.