Volledig scherm
© TV Enschede FM

Video | Bewoners Soendastraat in Enschede tegen knip in Spelbergsweg

ENSCHEDE - Bewoners van de Soendastraat in Enschede schakelden de Commissie Bezwaarschriften in omdat ze de geplande knip in de Spelbergsweg niet zien zitten. Als de verkeersmaatregel niet wordt ingetrokken, starten de bewoners een civiele procedure.

De wegafsluiting voor automobilisten moet achter de Alphatoren komen op de kruising van de Spelbergsweg, Brinkstraat en Perikweg. Bewoners van de naastliggende straten zijn niet blij met het plan. „In onze straat wonen 34 kinderen. Het is wachten op het eerste ongeluk”, aldus Allard van der Veen uit de Soendastraat.

Wijkverkeersplan
De knip is onderdeel van het wijkverkeersplan van de wijkraad Zuid-Oost. Deze is opgesteld door de werkgroep Wijkverkeersplan Hogeland Noord/ Getfert/Perik. In het voorjaar van 2012 hield de wijkraad een inventarisatie van zaken die leven in de wijk onder bewoners. „Er kwam naar voren minder verkeer door te wijk te laten gaan”, aldus Jeroen de Groot van de werkgroep. „De knip is de oplossing.”

Vorig jaar nam de gemeenteraad het plan aan. De wegafsluiting is een proef voor één jaar. „Wij zijn tegen de knip omdat het verkeer dan door onze Soendastraat gaat”, licht bewoner Frans Carelsen toe. De bezwarencommissie adviseert de gemeenteraad over 4 tot 6 weken om al dan niet opnieuw naar het besluit te kijken.

Bekijk hieronder de aflevering van Jij in de Wijk over verkeer.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.