Volledig scherm
© Paul ten Bulte

Video | Enschedese singer-songwriter Lisa Nora in finale Art Rocks

ENSCHEDE - De 17-jarige Lisa ten Bulte gooit opnieuw hoge ogen met de door haar gecomponeerde en gezongen muziek. De Enschedese, die optreedt onder de artiestennaam Lisa Nora, is door naar de finale van de landelijke wedstrijd Art Rocks.

Art Rocks is een wedstrijd waarbij muzikanten een compositie schrijven over een kunstwerk. Daarbij moet het lied het kunstwerk meer uitstraling geven. Zo’n tweehonderd muzikanten meldden zich aan voor de competitie en Lisa zit nu bij de laatste zes. Ze bevestigt hiermee de uitspraak van radio-dj Giel Beelen die haar eerder dit jaar benoemde tot ‘een van de de beste singer-songwriters van Nederland’.

‘Once a Slave’
Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er kunstwerken geselecteerd uit vijf deelnemde musea. Lisa schreeft het nummer ‘Once a Slave’ bij het schilderij ‘Prent van een Slavin’ (J.G Stedman, 1796 red.) dat hangt in Het Tropenmuseum in Amsterdam. „Mijn nummer is een typisch lied dat de slavinnen zouden kunnen zingen terwijl ze op de plantages aan het werk waren. Hun werk was uitzichtloos en misschien hadden ze de hoop op een zeker moment ook al opgegeven om uit te kijken naar een nieuwe dag”, laat de zangeres weten. Ze koos het kunstwerk omdat het haar ‘heel erg raakte’ en omdat discriminatie volgens haar nog steeds aan de orde van de dag is.

Finale
De finale vindt op 17 januari plaats in poppodium Paradiso in Amsterdam. De winnaar ontvangt naast publiciteit en de eer, 1000,- euro.

Beluister haar nummer hieronder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.