Volledig scherm
© Thinkstock

Video | Gigantische bende door confettikanon in Boekelo

BOEKELO - Het begint een beetje treurig, het confettikanon in Boekelo, maar na een paar seconden is er geen houden meer aan. Gelijkende een flinke sneeuwbui zitten de toeschouwers van de carnavalsoptocht zondag binnen mum van tijd volledig onder de confetti.

De 'boosdoener', die de gedwongen snippers feestvreugde in de menigte verspreidde, was een landbouwvoertuig ingezet door de carnavalsvereniging de Soaltkloet'ns.

Jubileum
Dit vanwege het 44-jarig jubileum van de carnavalsclub. Ze pakten eerder dit jaar al uit met de confetti challenge waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, mensen werden uitgedaagd een bak confetti over zichzelf heen te kieperen. Of de tijdelijke hilariteit, die het het kanon met zich meebracht, ook het bezemwerk na afloop waard was, is niet bekend.

Verboden
Een dergelijk feestkanon zorgde in het verleden niet altijd voor carnavalsvreugde. Zo is het landbouwvoertuig geladen met confetti in Oldenzaal verboden, toen er in 2007 een vrouw gewond raakte, die van dichtbij door de laag papiersnippers in haar gezicht werd geraakt.

Video: Joop Wessels

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.