Volledig scherm
Een van de attracties op de Halloweenkermis die zaterdag begint. © Emiel Muijderman

Video | Griezelen op de Halloweenkermis in Enschede

ENSCHEDE - Halloweentochten groeien uit tot belangrijke attractie van de najaarskermis. Jong en oud komt er massaal voor naar het Volkspark.

Hij waart en vaart rond op de vijver van het Volkspark en jaagt tijdens de Halloweenkermis bezoekers de stuipen op het lijf. Noem hem horror- of killerclown, of scary clown. Met een fakkel in de hand ziet hij er in de donkere avond extra eng uit en dat is precies de bedoeling. Daar verandert het feit dat het fenomeen ‘killerclown’ vanuit Amerika is overgewaaid naar ons land en al gesignaleerd zou zijn in Borne, helemaal niets aan.

Van Herfstkermis naar Halloweenkermis
„Clowns verbieden tijdens de komende halloweentochten op het kermisterrein in het park? Nee hoor, dat is niet aan ons. Bovendien is dat ook ondoenlijk. Vorig jaar trokken de tochten een paar duizend deelnemers”, zegt Marcel Naafs, beheerder van het Volkspark en coördinator van de voor- en najaarskermis. Halloween is hot, verzekert hij. De naam van het feestje is in Enschede nu zelfs gekoppeld aan de kermis. De Herfstkermis heet voortaan Halloweenkermis. De nieuwe naam prijkt in zwarte letters op een witte Zappelin met rode staart die aan een touw hoog boven het volkspark kermisbezoekers toewuift. De Zappelin kwam deze week even naar beneden vanwege een tekort aan helium, maar wordt spoedig weer nieuw leven in geblazen, bezweert Naafs.

Data en tijden
De kermis begint zaterdag en duurt tot en met zondag 23 oktober. De 50 attracties zijn dagelijks van 13.00 tot 23.00 uur geopend. Donderdag 20 oktober is ‘eurokortingsdag’.
De halloweenfamilietocht voor kinderen (en ouders) is woensdag 19 oktober vanaf 19.00 uur op het kermisterrein. De organisatie deelt 500 lampionnen uit. ’s Middags vanaf 14.00 uur kunnen kinderen pompoenen uitsnijden.
Vrijdag 21 oktober is de tocht voor 12-plussers, vanaf 20.00 uur. Dan wordt het onderweg wat meer ‘angst en beven’ dan tijdens de kindertocht.

Enschede FM sprak met Marcel Naafs, beheerder van het Volkspark. Beluister het fragment hier.

TV Enschede FM bracht een bezoekje aan de kermis. Bekijk het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.