Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Video | ‘Grootste pop-upgalerie van Nederland’ opent zaterdag in Enschede

ENSCHEDE – Ongeveer twintig kunstenaars uit de regio tonen hun werk vanaf zaterdag op de tweede verdieping van de voormalige V&D in Enschede. Het is volgens de coördinatoren ‘de grootste popup-galerie van Nederland’.

TV Enschede FM kreeg alvast een sneak preview bij de galerie. Bekijk het hierboven.

Kunstenaars zouden de beschikking krijgen over de eerste verdieping van de 'tweede' oude V&D, aan het Van Heekplein, maar ze presenteren zich nu op de tweede etage. De eerste groep kunstenaars exposeert tot en met januari. Daarna komen er nog twee andere 'ploegen' exposeren. Tot en met juni en dan is het feest afgelopen. "Met 2.500 vierkante meter zijn we de grootste van Nederland", verzekeren Herman Stel en dochter Jorien, coördinatoren van de galerie.

La Place
Kunstenaars Herman en Jorien Stel en Don Soepboer hebben hun plekjes op de immense wanden al gevuld, anderen moeten dat nog doen. Peter Kock heeft verspreid over de winkelvloer houten sokkels geplaatst waar zijn beelden een prominente plek krijgen. Voor het vroegere La Place worden gordijnen gehangen.

Die Grenze
Intussen lopen Medikamente Die Grenze op de begane grond en de lunchroom als een tierelier. Bert Hesselink, die het warenhuispand voor acht maanden huurt, is met zijn mensen druk met de invulling van de eerste verdieping met woonaccessoires en kerstartikelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

www.tvenschedefm.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.