Volledig scherm

Video | Hengelose kunstenares krijgt haar zin: 'Liefs uit Enschede' weg achter hartenbankje

ENSCHEDE - Het bordje 'Liefs uit Enschede' is maandag weggehaald achter het hartenbankje in Enschede. Het populaire bordje is verwijderd op verzoek van kunstenares Guusje Beverdam. Volgens haar doet het bordje afbreuk aan haar kunstwerk en moet het daarom weg.

Gemeentemedewerkers hebben het bordje maandagochtend uitgegraven. Peter Oosterwijk van Buro Blink, die vanuit zijn kantoor uitkijkt op het bankje, zag het bordje in een aanhanger verdwijnen. Omdat hij wilde voorkomen dat het bordje op de schroot zou belanden, zette hij het in zijn kantoor. Even later kwam Enschede Promotie het bordje echter bij hem weghalen. "Wij bewaken het bordje goed," zegt woordvoerder Monique Richters, “en we zoeken een nieuwe plek. het bordje zal zeker binnenkort weer opduiken in Enschede." Het is uitgesloten dat het veelbesproken bordje terugkeert bij het hartenbankje laat Richters weten.

'Te serieus'
Initiatiefnemer van het bordje, Rein Kroes, vindt dat de kunstenares zichzelf 'een beetje te serieus neemt'. "Het is toch een hartstikke leuk, ludiek bankje? Ik woon aan de overkant en zie hoeveel er gefotografeerd wordt. Dat is met de komst van het bordje verdriedubbeld." Het nieuws dat het bordje weg moest bij het bankje leidde ook op social media tot kritiek. Veel mensen vinden dat de kunstenares ‘niet moet zeuren’.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Ben Lensink
http://www.tvenschedefm.nl/

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.