Volledig scherm
Kringloopbedrijf Het Goed © Annina Romita

Video | Kringloop in Enschede merkt komst diftar: forse toename van aanbod

ENSCHEDE – Kringloopbedrijf Het Goed in Enschede merkt dat diftar eraan komt, want de inbreng stijgt.

Diftar wordt per 1 januari in Enschede geïntroduceerd en in de aanloop daarnaar toe zijn veel mensen aan het opruimen geslagen, is de indruk van filiaalleider Raimon Strijdveen en zijn collega Edwin Schukkink. "We merken de laatste maanden een behoorlijke toename van het aantal spullen dat bij ons wordt gebracht en van de hoeveelheid spullen die wordt aangeboden voor de ophaaldienst." Dat zijn vooral zwaardere meubels, wat niet zo verwonderlijk is. Het stortquotum van 300 kilo per huishouden vervalt immers per 1 januari.

Gratis
Op de afvalbrengpunten moet vanaf het nieuwe jaar voortaan altijd naar gewicht worden betaald. Dus brengen veel mensen hun overbodige spullen nu al weg naar een adres waar ze gratis worden ingenomen.

Gevolgen
Raimon Strijdveen en Edwin Schukking wijzen erop dat de gevolgen van diftar pas eind januari te meten zijn, als het systeem een maand is ingevoerd. "Met name de zaterdag zal dan een piek vertonen. Op zaterdag hebben werkenden tijd om hun spullen te brengen. Dat was tenminste het geval bij onze vestiging in Deventer."

Om in te spelen op deze ontwikkeling wordt overwogen om de ophaalservice uit te breiden met de zaterdag. De toename van werk heeft als gevolg dat het personeelsbestand van Het Goed de laatste tijd met zeventien medewerkers is uitgebreid naar ruim vijftig, de vrijwilligers niet meegerekend.

TV Enschede FM nam een kijkje bij kringloop Het Goed. Bekijk het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

http://www.tvenschedefm.nl/

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.