Volledig scherm
© TV Enschede FM

Video | Nieuw wijkplatform van start in Enschedese wijk Helmerhoek

ENSCHEDE - De Helmerhoek in Enschede zit al bijna twee jaar zonder wijkraad. Een groep actieve bewoners pakt dit jaar de draad op onder de naam Wijkplatform Helmerhoek.

De vorige wijkraad stopte in januari 2015, vanwege onvoldoende bezoekers op de openbare wijkraadsvergaderingen en persoonlijke omstandigheden. In september 2015 zaten een aantal actieve bewoners bij elkaar om ideeën voor een nieuwe wijkraad uit te wisselen, waaruit het wijkplatform is ontstaan.

Ontwikkeling
De omvorming van wijkraden in wijkplatforms of bewonersteams is een ontwikkelingen in steeds meer Enschedese wijken. Het Bewonersteam Stroinkslanden bestaat al ruim tien jaar en in Mekkelholt en Deppenbroek zijn de groepen vijf jaar geleden geïntroduceerd.

Werkwijze
De nieuwe naam hangt samen met een nieuwe werkwijze. ”We willen mensen verbinden die actief zijn”, licht Gerard Kirchjunger toe, penningmeester van het wijkplatform. “Oude wijkraden meten hun succes af aan het aantal mensen dat op een openbare vergadering komt. Wij kijken of we mensen weten te bereiken en of ze ons weten te vinden.” De maandelijkse bijeenkomst in het nieuwe wijkcentrum heeft dan ook een open karakter.

Momenteel is het wijkplatform bezig een stichting te worden om zo de zakelijke kant te kunnen regelen. Bij de gemeente vraagt ze vervolgens erkenning als wijkraad.

Hoe gaat het met andere wijkraden in Stadsdeel Zuid? Bekijk hieronder de aflevering van Jij in de Wijk. © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.