Volledig scherm
Broeder Gerrit Pape van de Noorse broederschap © Newsroom Enschede

Video | Noorse broeder uit Usselo reageert op vermeende kinderarbeid

ENSCHEDE - “Ik moest er eigenlijk wel om lachen”, dit was de eerste reactie van broeder Gerrit Pape van de Noorse broederschap Usselo na de beschuldigingen van kinderarbeid.

TV Enschede FM ging op bezoek bij broeder Gerrit. Bekijk de beelden hierboven.

De streng christelijke geloofsgemeenschap Noorse Broeders ligt onder vuur omdat jonge kinderen zouden zijn ingezet bij werkzaamheden voor bedrijven, waarmee geld wordt verdiend voor de eigen geloofsgemeenschap. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) is inmiddels een onderzoek gestart naar de mogelijke kinderarbeid. De gemeente Enschede heeft de banden verbroken met de Noorse broederschap tot er meer duidelijk is.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

De gemeente Enschede wil tot nader order geen zaken meer doen met de Noorse broeders. De gemeente Enschede heeft een aantal keren de Usselerschool gehuurd van de Noorse broeders voor vergaderingen. Nu de streng christelijke geloofsgemeenschap onder vuur ligt omdat jonge kinderen zouden zijn ingezet bij werkzaamheden voor bedrijven wil de gemeente even geen zaken meer doen met de gemeenschap. www.tvenschedefm.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.