Volledig scherm
© Lars Smook

Video | Parkeren in Van Heekgarage in Enschede wordt stuk goedkoper

ENSCHEDE – Een dagje parkeren in de Van Heekgarage in Enschede wordt vanaf 1 januari 2017 ruim 7 euro goedkoper. Het gaat om een pilot voor het eerste half jaar van 2017. Daarna wordt de maatregel geëvalueerd.

Nu is een dag parkeren nog gelijk aan acht uurtarieven (20,80 euro), maar vanaf volgend jaar worden dat vijf uurtarieven (13,50 euro). De tarieven van de Van Heekgarage worden hiermee gelijk getrokken aan die van de andere gemeentelijke garages: de Stationsgarage en de Irenegarage.

MST
Volgens het college wil de gemeente hiermee ook tegemoet komen aan de wens van patiënten van het MST, die klaagden over de hoge parkeertarieven.

Tariefstructuur
De tarievenstructuur in de parkeergarages worden aangepast. Nu moet bij het betreden van de garage al voor een heel uur worden betaald. Elk volgende uur gaat in blokken van 20 cent. Vanaf 1 januari gaat de hele betaling in blokken van 50 cent. Wel wordt de jaarlijkse verhoging van de parkeertarieven met 10 cent doorgevoerd. Dit betekent dat in 2017 een uurtje parkeren 2,70 euro gaat kosten.

Terugverdienen
Enschede verwacht dat de verliezen bij de ontwikkeling van de Van Heekgarage in de loop van 2018 volledig zijn terugverdiend. Vanaf dan is er nog meer ruimte om iets aan de tarievenstructuur te doen. In de loop van volgend jaar wordt daar meer over bekend.

Bezoekers van het MST kunnen ook in 2017 gebruik blijven maken van de al bestaande kortingsregelingen voor frequent bezoek. Er komt ook één centraal uitgiftepunt voor deze kortingsregelingen, dichterbij de toegang naar de parkeergarage.

Enschede FM sprak met Jeroen Terbekke over de parkeertarieven. Hij is verantwoordelijke voor het parkeerbedrijf van de gemeente. Beluister het fragment hier.© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.