Volledig scherm
© Thiemo Burger

Video | Steenmarter dringt woning in Enschede binnen en valt hond aan

ENSCHEDE - De Enschedese Thiemo Burger werd dinsdagavond onaangenaam verrast door een steenmarter. Deze kreeg het met zijn hond Lana aan de stok, het liep goed af. Burger was de vaatwasser aan het inpakken toen hij zijn hond Lana hard hoofde blaffen en piepen in de tuin. “Ik rende snel naar buiten met een zaklamp en zag een beestje met een hele dikke staart naast Lana, een steenmarter”, aldus Burger.

Het baasje van Lana probeerde de twee uit elkaar te krijgen, toen de marter Lana in haar neus beet. “Toen rende de marter de woonkamer in en Lana ging er achteraan.” Burger had ondertussen een ovenhandschoen aangetrokken ter bescherming. Met de zaklamp die hij nog in zijn hand had, gaf hij de marter een tik. “Ik was even bang dat ik een te harde klap had gegeven, de zaklamp was kapot en het beestje kroop verdwaasd onder de bank”, zegt Burger.

Op de gang
Na een paar minuten werd Lana op de gang gezet en de marter nam rustig de tijd om het huis weer te verlaten. “Na een tijdje zette ik de deuren open om te luchten, toen de marter weer vrolijk naar binnen huppelde”, zegt Burger. Dit keer verliep het bezoek iets vriendelijker, de marter snuffelde wat aan Lana en verliet het huis na een half uurtje weer. Burger hoopt dat de marter niet terugkomt. “Ik heb wel vaker een egel of een kikker in huis gehad, maar nog nooit een steenmarter. Gelukkig heeft Lana er alleen een schrammetje aan over gehouden op haar neus.”

TV Enschede FM ging op ziekenbezoek bij hond Lana. Bekijk het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.