Volledig scherm
© SC Enschede

Video | Vips als Jan Smit en Billy Ashcroft moedigen jeugdteam van SC Enschede aan

ENSCHEDE - Wat doe je als de eerste wedstrijden van je voetbalpupillen met dubbele cijfers verloren gaan? Je verzint een list. Hans Boelens en Bert Kaalverink, beiden trainer/ leider van Sportclub Enschede C3, vroegen bekende (ex-)voetballers en voetballiefhebbers om hun jongens en het ene meisje moed in te spreken.

En zo verschenen op de Facebookpagina van het team - SC Enschede JO 15-3 - de eerste bekende gezichten met peptalks. Die van FC Twente-spelers als Hidde ter Avest, Jeroen van der Lely en Stefan Thesker, opgenomen met de mobiele telefoon, hadden nog geen succes. Maar na de motivatiespeech van zanger en voetballiefhebber Jan Smit voor de wedstrijd tegen Losser werd de eerste zege behaald: 5-1.

Oud-Ajacied Andy van der Meijde, bij de jeugd vooral bekend via zijn realitysoap, sprak het team van Sportclub via Facebook in z'n eigen vocabulaire toe: 'Maak ze af!'

Het hielp: 1-4 winst bij SDC in Denekamp. John de Wolf, voorheen verdediger van graniet bij Feyenoord, zei voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Rigtersbleek: "Jullie zijn een lekker elftal, dus we gaan uit van 3 punten."

Plezier
Dat bleek ietwat optimistisch: 5-4 verlies. "Maar dat geeft niet, het plezier is helemaal terug", vindt Bert Kaalverink. "De jongens vinden die filmpjes leuk en bekende sporters die we benaderen doen allemaal spontaan mee."

Motivatiemodel
De beide begeleiders borduren voort op het nieuwe motivatiemodel. "Voor de komende wedstrijd hebben we Billy Ashcroft, in de jaren 80 topscorer bij FC Twente, gevraagd. Billy is nu 64 jaar en woont al weer jaren in Engeland. Toen we hem via Facebook vroegen het team toe te spreken, was hij meteen enthousiast."

Volledig scherm
© SC Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.